Количка

0 артикула

Конзим Q10

Дата: 2019-07-05

Недостигът на коензим Q10 не се проявява с конкретни и характерни симптоми. Обикновено се наблюдава повишена уморяемост, понижена концентрация и заболявания на сърцето. Понижена е резистентността към заболявания с инфекциозен характер, отслабва противотуморният имунитет.
Тъй като не съществува диета, която да осигури необходимото количество на коензим Q10 се налага допълнителния му прием под формата на добавки.
Q10 има положителен ефект при лечението на сърдечно-съдови заболявания и хипертония, защитава лигавицата на стомаха и дванадесетопръстника, ускорява зарастването на язвените лезии. Има положителен ефект при алергии, астма и заболявания на дихателната система.
Постигнати са обнадеждаващи резултати при лечение на затлъстяване, кандидоза, парадонтоза и диабет.
Приемът на допълнителни количества Коензим Q10 намалява симптомите при пациенти с мигрена.
Последните научни изследвания показват, че убихинонът действа като важен антиоксидант в мозъчната тъкан и би могъл да предпазва от нервно-дегенеративни заболявания като болест на Паркинсон и Алцхаймер.Необходим е дълъг период от време, обикновено повече от 2-3 седмици след началото на приема, за да се усети благоприятното въздействие на коензима.
След 50-годишна възраст специалистите препоръчват приемането на подържаща доза от 10-30 мг дневно за продължителен период от време.Освен естествените процеси на стареене, факторите на околната среда предизвикват образуването на свободни радикали, които увреждат правилното функциониране на клетките и предизвикват апоптозата им.Един от основните фактори за стареене на кожата са слънчевите лъчи. Ето защо антиоксидантите, в това число и коензим Q10, намират все по-голямо приложение в козметичните средства. Убихинонът неутрализира свободните радикали като предпазва епидермалните клетки от тежки увреждания и подобрява енергийния им баланс.Коензим Q10 стимулира естествените функции на кожата и повишава собствените й възможности за самообновяване, като по този начин намалява големината на бръчките, предотвратява появата на нови и възвръща еластичността на кожата.